tiistai 22. toukokuuta 2012

Omaa chiliöljyä?

Nyt näyttäisi siltä, että noista reilu vuosi sitten istuttamistani chili-paprikoista tulee sen verran satoa, että sadosta voi jo jotain hyödykettä valmistaa. Laskeskelin saavani vähintäänkin sen kuusi palkoa saaliiksi. Siitä ei vielä suuria tehdä, mutta ehkäpä chiliöljyä kuitenkin!


Löysin seuraavanlaisen reseptin, joka laitetaan testiin heti kun sato on kypsää:

6 kokonaista mustapippuria
1tl sormisuolaa
1 laakerinlehti
tuoretta timjamia (muutama oksa)
3dl oliiviöljyä
6 chilipalkoa


Pieneen öljypulloon tiputellaan ainekset ja valutetaan oliiviöljy päälle. Tämän jälkeen öljyn annetaan maustua valolta suojassa pari viikkoa. Mausteöljyn pitäisi säilyä hyvin noin vuoden verran (tätä epäilen, eiköhän se tule käytettyä ennen sitä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttiystävällinen blogi - jätä siis terveisesi - oletko ehkä olemassa?