lauantai 10. maaliskuuta 2012

Amigurumi - Pupu

Toisinaan tulee tarve tehdä jotain käsillään. Olen aina pitänyt käsitöistä, mutta ongelmana on ollut se, etti kärsivällisyys riitä minkään ison työn loppuun tekemiseen. Niinpä käsityökoppa on täynnä puoliksi tehtyjä neuleita, sukkia, tilkkupeittoja ja muuta sälää.

Viime vuoden lopulla kuitenkin silmiini osui kirjakaupan hyllyltä opas amigurumien tekemiseen. Ne ovat pieniä maskotteja, virkattuja pehmoeläimiä tai hahmoja. Pakkohan se kirja oli napata mukaan! Kokeilin, ja jäin koukkuun.

Amigurumin tekee vaikka yhdessä illassa - tai siihen voi käyttää pidempiäkin aikoja. Riippuu paljon siitä, millaisia "bonus-juttuja" siihen tekee. Itse olen vielä aloittelija, ja olen pitäytynyt kirjan ohjeissa.

Viimeisin työn alla oleva amigurumi on tämä pieni pupu. Käytin siihen Novitan Puro batik lankaa (100% akryyli, puikko 2,50). Raidat tulivat siis langan mukana.


Valmis tuo ei vielä ole. Pupu kaipailee vielä silmiä ja kenties jotain pientä "tilpehööriä"/personalisointia. Silmät ovatkin olleet ongelmana useimmissa tekemissäni amigurumeissa. Ne voisi toki tehdä langalla, mutta mieluiten käyttäisin pieniä nappeja tai muita vastaavia... en vain ole löytänyt omalta paikkakunnaltani liikettä, jossa sopivia nappeja myytäisi. Pitänee jatkaa etsintöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttiystävällinen blogi - jätä siis terveisesi - oletko ehkä olemassa?