Ohjeen löysin jostain netin syövereistä. Ei siis ole oma lainkaan.
Valmistamiseen mennee n. puolitoista tuntia aikaa. Varsinkin jos raparperit löytyvät omalta pihalta, eikä tarvitse kauempaa niitä metsästää!
| hiukan on epäselvä kuva - mutta siitäkin huolimatta oli maukas piiras! |
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon.
Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.
Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttiystävällinen blogi - jätä siis terveisesi - oletko ehkä olemassa?