maanantai 4. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka

Niin oli maistuva - mehukkaan maukas - raparperipiirakka, jonka viime viikolla tein, että on pakko laittaa ohjekin tänne nettimaailmaan (vähän itselleenkin ylös).

Ohjeen löysin jostain netin syövereistä. Ei siis ole oma lainkaan.
Valmistamiseen mennee n. puolitoista tuntia aikaa. Varsinkin jos raparperit löytyvät omalta pihalta, eikä tarvitse kauempaa niitä metsästää!


hiukan on epäselvä kuva - mutta siitäkin huolimatta oli maukas piiras!

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon.
Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.

Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttiystävällinen blogi - jätä siis terveisesi - oletko ehkä olemassa?